KLOEPFEL BENELUX

REFERENTIE

klant leadopvolging

OVERZICHT

  • Plaats: Houten
  • Branche: Zakelijke inkoop 

WERKZAAMHEDEN

  • Salesproces in kaart brengen
  • Salesproces inrichten
  • CRM-systeem inrichten 
  • Trainen medewerkers

''DANKZIJ SALESINVEST EN DE LEADOPVOLGERS KAN ONZE STARTUP SNELLER GROEIEN''

 Peter Smit, Partner bij Kloepfel Benelux: "Binnen ons team was er weinig ervaring in sales toen wij een dochteronderneming startten van de Kloepfel Group. Om die reden benaderde ik SalesInvest met de vraag of zij een salestraining konden geven. Meteen werd duidelijk dat een goed salesproces, de basis voor ieder salesteam, ontbrak binnen onze startup. We hadden wel een CRM-systeem, maar we gebruikten dit nauwelijks. Er was geen structuur in ons salesproces en dus ook geen inzicht in potentiële nieuwe klanten te vinden, maar we beseften ons ook dat dit netwerk niet onuitputtend is. 


Samen met Saskia Dors zijn we gaan inzoomen op het proces. Hoeveel leads hebben we nodig om onze omzetdoelstellingen te halen? Wie zijn onze A-prospects, die het meest interessant zijn, en wie zijn onze B-prospects? wat zijn de KPI's waar we op willen sturen? Op deze manier ging er een wereld voor ons open. Saskia leerde ons CRM-systeem optimaal in te richten, goede rapportages te maken en onze business te sturen op data. Ons moederbedrijf in Duitsland zag dit als groot voordeel, waardoor we meer support kregen konden stellen aan de telefoon. Onze jonge, enthousiaste medewerkers waardeerden dit enorm!


Toen het salesproces gestroomlijnd was en we alle kennis in huis hadden om snel te kunnen groeien, ontbrak het ons aan tijd om leads na te bellen. Daarom pakten we de leadopvolging op samen met De Leadopvolgers. De afspraak was als volgt: wij leveren een bellijst aan, waarvan 0% (de warme leads) door ons benaderd wordt en 50% (de koude leads) door de Leadopvolgers. Die extra power van de leadopvolgers, heeft ons bedrijf enorm geholpen. Deze synergie is precies waar wij behoefte aan hadden. 


Dat SalesInvest en de Leadopvolgers in het verlangde van elkaar werken, ervaren wij als zeer prettig. Ook de manier waarop toegankelijk, gestructureerd, met gevoel voor humor en doordacht. Saskia dors heeft echt een ondernemersgeest en denkt mee met wat je als bedrijf nodig hebt. Eerst het salesproces inrichten, dan pas telefonische acquisitie. Samen voor het beste resultaat; daar ligt nu onze focus op!"

OVER KLOEPFEL BENELUX 

Kloepfel consulting Benelux is een inkoopadviesbedrijf dat gespecialiseerd is in inkoopoptimalisatie en het implementeren van kostenreducties voor producerende bedrijven. Onze missie? De winstgevendheid van onze klanten op een duurzame manier verhogen. We zijn een dochteronderneming van de Kloepfel Group.