HOOOK

REFERENTIE

OVERZICHT

  • Plaats: Gronau, Duitsland
  • Branche: B2B

WERKZAAMHEDEN

  • Koude acquisitie
  • Leadopvolging
  • Inbound sales
  • Wekelijkse afstemming met Commercieel Binnendienst Manager

“Flexibiliteit en professionaliteit zijn de grootste voordelen van een extern SDR-team!”

“Een productiebedrijf zoals Hoook leent zich er perfect voor om bijna alle afdelingen te outsourcen. Zo ontstond ook de vraag naar een extern SDR-team. Stefan Krake, Sales & Marketing Director: “Sinds de start van ons bedrijf in 2019, merkten we dat het moeilijk was om goed personeel te vinden. Vooral voor acquisitie. Enthousiaste, gemotiveerde mensen zijn schaars in dit vak. Na gesprekken met meerdere callcenters, kwam ik bij De Leadopvolgers uit. De klik was er meteen. Saskia Dors begreep wat we zochten en haar team sloot daar perfect op aan. Sinds 1 juni 2023 ondersteunen zij ons bedrijf met koude acquisitie en leadopvolging. Wij leveren de bellijsten aan en zij onderhouden telefonisch contact met onze potentiële klanten.”


Specifieke doelgroep

“Vanuit onze strategie was er behoefte aan het benaderen van drie specifieke doelgroepen: de marktsegmenten medisch, standbouw en zeilmakerij. Als producent van klittenband zagen we hier potentie in. Binnen no time was er een team van De Leadopvolgers up-and-running voor de Nederlandse markt. Naast het interesseren van koude leads voor onze producten, zijn we na een aantal maanden gaan opschalen naar inbound sales, mailcontact met leads, het versturen van productstalen en het maken van offertes. Het verschil ten opzichte van een groot callcenter is dat je met een klein team snel kunt schakelen. Die flexibiliteit werkt perfect!”

Professionele aanpak

“De samenwerking met De Leadopvolgers leidde al snel tot resultaat. We zien een duidelijke stijging in aanvragen en bestellingen en zijn zeer tevreden met de conversie. Niet alleen de professionele wijze waarop dit team acquisitie en leadopvolging aanpakt, maar ook het enthousiasme en de gedrevenheid waarmee zij dit doen is geweldig. De samenwerking verloopt soepel, evenals de interne communicatie. Wekelijks is er contact met onze Commercieel Binnendienst Manager en wanneer er een technische vraag komt, wordt er direct geschakeld en teruggekoppeld voor meer informatie. Hierin zie ik echt een groot voordeel ten opzichte van werken met een groot callcenter. De betrokkenheid van De Leadopvolgers is fijn, ze lezen zich goed in in onze producten en weten ook precies wanneer ze een vraag bij ons neer moeten leggen.”

Uitbreiding naar Frankrijk en Spanje

“Omdat onze klanten zich in heel Europa bevinden, breiden we per 1 februari 2024 het team van De Leadopvolgers uit met een Spaanstalige en Franstalige acquisiteur. Zij werken vanuit het kantoor van De Leadopvolgers in Alicante en bellen naar onze potentiële klanten in Spanje en Frankrijk. Het is ideaal om met één team de Europese markt te kunnen bedienen. Want als we zelf op zoek moeten naar goede, enthousiaste acquisiteurs die ook nog eens vloeiend een vreemde taal spreken, is dat zoeken naar een speld in de hooiberg. Als dit goed bevalt, is de intentie om deze samenwerking met De Leadopvolgers verder uit te rollen binnen Europa!”

Over Hoook

Hoook levert wereldwijd verschillende soorten klittenband aan diverse markten, zoals de vliegtuig- en medische industrie, de bouw en de interieurbouw. Met de allernieuwste computergestuurde machines zorgen we voor hoge kwaliteit, snelheid en maatwerk. Hoook is een nieuwe naam in de markt van industrieel klittenband, maar met meer dan 100 jaar ervaring.