Blogs
Saskia Dors
Blogs
03/09/2021
1 min
0

Excuses om niet te bellen? Dat kost je omzet!

03/09/2021
1 min
0

In de praktijk hoor ik heel veel verschillende excuses om niet de telefoon te pakken. En die excuses zijn veelal gebaseerd op aannames. Bijvoorbeeld: ik heb gebeld en toen belde ik niet gelegen en omdat ik daarna niks meer hoor zullen ze wel niet geïnteresseerd zijn. Of: ik heb de offerte gestuurd dus als ze wat willen dan reageren ze wel en als ze niet bellen dan zullen ze wel niet geïnteresseerd zijn. En: ik heb twee keer gebeld en ik zou teruggebeld worden maar ik wil niet opdringen dus bel ik maar niet meer. Verschillende situaties met dezelfde strekking. Jammer, want deze excuses gaan ten koste van je omzet.

Gewoon doen, bellen!

Goede leadopvolging is essentieel om je omzet te verhogen. Laat je potentiële leads liggen, dan loop je omzet mis. Natuurlijk is er altijd een excuus te bedenken waarom je niet gaat bellen, maar bekijk het nu eens van een andere kant. Iedereen is druk met zijn werk en stelt eigen prioriteiten. Wil jij jouw dienst of product graag onder de aandacht brengen bij een potentiële klant, dan is het niet meer dan logisch dat je zelf contact opneemt. Mensen houden van proactieve mensen. Als zij er niet aan denken om jou (terug) te bellen, dan doe jij dat wel. Je zal zien dat dat gewaardeerd wordt. Gewoon doen is mijn advies. Door je potentiële klant te spreken, kom je erachter wat hem beweegt en hoe hij over dingen denkt. Ook al bel je niet op het juiste moment, het is wel weer even een moment dat hij/zij aan je denkt. Het feit dat hij interesse heeft getoond in jouw product of dienst, betekent dat er potentiële kansen voor jou liggen.

Geloof in jezelf

Jij kunt het verschil maken. Met jouw persoonlijke aanpak kun je iemand raken. Door te bellen in plaats van te mailen, voeg je emotie toe aan het gesprek. Aan de manier waarop je spreekt hoort iemand precies of je vriendelijk, energiek, geïnteresseerd en oprecht bent. Jij hebt iets te bieden. Een dienst of product waar hij/zij interesse in heeft getoond. Geloof in jezelf en ga staan of rechtop zitten wanneer je een belblok plant. Dat geeft zelfvertrouwen. Trek er bij voorkeur drie aaneengesloten uren voor uit, zodat je na een aantal telefoongesprekken de adrenaline voelt stromen. Je zal zien dat de gesprekken je dan steeds makkelijker af gaan en hoe leuk leadopvolging eigenlijk is!

Nieuwsgierig?

Boek een gratis adviesgesprek of bel mij gelijk voor meer informatie: 053-3030170


Reacties
Categorieën