Blogs
Saskia Dors
Blogs
11/11/2022
1 min
0

Wat is koude acquisitie?

11/11/2022
1 min
0

Bij de Leadopvolgers praten we heel veel over koude acquisitie. Maar wat is koude acquisitie nu eigenlijk en wat verstaan we eronder? In dit artikel vertellen we je er graag meer over!

De betekenis van acquisitie

De letterlijke betekenis van acquireren is verkrijgen, verwerven of in eigendom krijgen. Deze laatste betekenis is vrij zwaar, daarom gebruiken wij liever verkrijgen of verwerven. Nieuwe klanten verkrijgen of verwerven is dus een prima vertaling van acquisitie. Maar wat is dan nu koude acquisitie en bestaan er nog meer vormen? Koude acquisitie, zoals de naam al een beetje doet verraden, is iemand benaderen die jou nog niet kent. En dan bedoelen we met name mensen die jouw bedrijf nog niet kennen. Er zijn nog geen contactmomenten geweest. Een belangrijk detail, je weet van te voren al wel of deze persoon of het bedrijf dat je gaat benaderen een potentiële klant voor jou kan zijn. Het heeft immers geen zin om bedrijven of personen te benaderen die niet in jouw doelgroep thuishoren.

Koude acquisitie uitvoeren

Nu je weet wat koude acquisitie is en waarom het belangrijk is voor jou en je organisatie, is het nu de vraag hoe je het gaat uitvoeren. Bij De Leadopvolgers maken wij gebruik van cold calling. Oftewel, koud bellen. Koud bellen en koude acquisitie hebben niet voor niets ‘koud’ in hun omschrijving zitten. Ze hebben namelijk met elkaar te maken. Je weet dat de persoon die je gaat bellen een potentiële klant voor jou kan zijn, je hebt hem of haar alleen nog niet eerder gesproken. Hij of zij kent jou eigenlijk ook niet. Het is dan belangrijk dat je met een goede en pakkende openingszin binnenkomt. Probeer direct de aandacht te pakken, ook al krijg je iemand aan de lijn die jou moet doorverbinden met de juiste persoon. Deze persoon moet jouw immers kort en snel introduceren bij de persoon die je wél wil spreken.

Koude acquisitie uitbesteden

Vind je bovenstaande juist lastig of krijg je klamme handen bij de gedachte dat je een onbekende moet gaan bellen? Geen paniek. Wij van De Leadopvolgers nemen deze taak je graag uit handen! Plan een afspraak met ons in, e-mail ons of bel ons op 053-3030170. Klikt het? Dan gaan we samen kijken naar de perfecte oplossing.

Reacties
Categorieën